background background background background background

TYNDALL WEBSHOP FELHASZNÁLÓ KÉZIKÖNYV

KÉPFELTÖLTÉS


[1] Kattintson a ”Kép” opcióra.
[2] Kattintson a ”Fájl kiválasztása” opcióra, és keresse meg azt a képet a készülékén, amelyet szeretne feltölteni a rendszerbe.
[3] Adja meg a kép címét. (Opcionális)
[4] Adja meg a kép szerzőjét. (Opcionális.)
[5] Kattintson a ”Mentés” gombra.

GALÉRIAFELTÖLTÉS


A galéria feltöltés ugyan úgy zajlik, mint az előző pontban ismertetett képfeltöltés, természetesen annyi különbséggel, hogy a rendszer itt egyszerre több fénykép feltöltését engedélyezi egyidőben.
[1] Kattints a ”Galéria” opcióra.
[2] Kattints a ”Fájl kiválasztása” opcióra, és válaszd ki a galériába feltölteni kívánt képeket a készülékeden.
[3] Add meg a galéria címét. Figyelem! Az összes galériába helyezett képnek ez lesz a címe, később ez természetesen megváltoztatható a galériába feltöltött képeknál egyesével.
[4] Add meg a kép szerzőjét. Figyelem! Az összes galériába helyezett képnek ez lesz a szerzője, később ez természetesen megváltoztatható a galériába feltöltött képeknál egyesével.(Opcionális.)
[5] Kattints a ”Mentés” gombra.
Ne ijedjünk meg, ha egyszerre több képet választottunk ki a rendszernek természetesen időbe telik, mire azokat átméretezi, hiszen a cél a weboptimalizálás, avagy, hogy az weboldalad betöltési sebességét a nagy méretű fájlok re ronthassák le. Minden képet Full HD-ra konvertálunk minden egyes feltöltésnél.

Ha már korábban feltöltöttél a rendszerbe egy galériát, de később szeretnél ahhoz:
  • új képeket hozzáadni
  • galériában jelenleg szereplő képek közül eltávolítani néhányat
akkor azt a következő módon tudod megtenni:
[1] A galéria neve mellett kattints a szerkesztés ikonra ekkor zöldre vált a galéria neve.
[2] Most kattints a fenti menüsorban a kép ikonra.
[3] A sárga alapszínnel jelölt képek jelenleg a galéria részét képezik. Használd a galéria képei mellett látható piros mínusz jelet az adott kép galériából történő eltávolításához.

KERESÉSFUNKCIÓ

A középső hasáb tetején a legtöbb esetben található egy kereső mező, amely az alatta található listát szűri, ezzel megkönnyítve a rendszerben a már létrehozott tartalmak közötti keresést.

TERMÉKFELTÖLTÉS

Termék létrehozása

A piros színnel jelölt mezők kitöltése kötelező. Kitöltésük hiányában a termék nem hozható létre!

[1] [2] Kattintson az oldalsó menüsávban a "Webshop" lehetőségre, majd a lenyíló fülön az "Áru" lehetőségre. Ekkor egy teljesen üres adatlap jelenik meg, melyet az újonnan feltölteni kívánt áru adatival fel kel tölteni.

Amennyiben Ön éppen már egy meglévő áru adatlapján tartózkodik, úgy egy új termék felviteléhez szükséges üres áru adatlapot a [3] -as számmal jelzett ikonra kattintva tud megnyitni.

Magyar cím: A temrék webshopban megjeleníteni kívánt nevét gépelje be.
Kategória: Válasszon a legördülő listából egy termékkategóriát! Figyelem! Egy terméknek csak egyetlan kategóriája lehet.
Engedélyezés: A webshop felületén csak azok a termékek láthatók a végfelhasználók (vásárlók) számára, amelyek a pipával engedélyezettek a rendszerben. Ha nincs pipa a rubrikában, akkor a termék nem lesz látható a webshopban.
Jelzők: Válasszon legalább egy jelzőt! Kiszállítható : A webshopban elérhető termék. Ha nincs pipa a rubrikában, akkor a termék nem lesz látható a webshopban.
Kiemelt: Az áru megjelenik a kezdőoldalon a "Kiemelt termékeink" sávban.
Érték: Alapértelmezett webshop ár
Lista: Az áru listaára (ajánlott fogyasztói ára)
Szakmai: A szakmai vásárlók számára látható ár.
Kedvezmény: Árakció mértéke az adott termékre kifejezve százalékban vagy egyösszegben kifejezve ( A. opció: 20 % esetén a mezőbe begépelendő érték -0.2 B. opció: 200 Ft kedvezmény esetén a mezőbe gépelendő érték -200)
Áfa: A rendszer alapértelmezetten a 27%-os áfaértékkel számol. Ha más áfaérték vonatkozik a feltölteni kívánt termékre, kérjük válasszon a legördülő listából. (Választék: 0%; 27% 18% 5%)
Érték egység id: Megjeleníteni kívánt valuta. A rendszer alapértelmezetten a Ft-ot alkalmazza minden termékre. Garancia: Szabadszavas mező, bármilyen érték megadható pl. 1 év, 24 hónap stb. Súly: A termék súlya. Súly egység id: Az áru súlyának mértékegysége. Méret: Szabadszavas mező, bármilyen érték és mértékegység megadható.
Rövid áruleírás: A webshop áru rövid ismertetőszövegezése.
Hosszú áruleírás: A webshop áru hosszú ismertetőszövegezése.

kép id: Az áruhoz tartozó azon kép, amely a webshopos böngészés során látható elsődlegesen a felhasználó számára. Csak a rendszerbe már előzetesen feltöltött kép azonosítószáma adható meg. A rendszerbe előzetesen feltöltött képek a [4]-es számmal jelölt ikonra kattinva érhetők el. Kattintson a kép id rubrikába, majd a kívánt kép mellett látható "+" ikonra a kép áruhoz adásához.
[5] galéria id: Az áruhoz tartozó fényképgaléria. Csak a rendszerbe már előzetesen létrehozott galéria azonosítószáma adható meg. A rendszerben előzetesen létrehozott galáriákat az [5]-ös számmal jelölt ikonra kattinva érheti el. Kattintson a galéria id rubrikába, majd a kívánt kép mellett látható "+" ikonra a galéira áruhoz adásához.
Címkék: Adja meg a termék jellemzőit. A címkék melletti mezőbe gépelve, ha már létezik egy adott címke a rendszeren belül, akkor az egy legördülő listában megjelenik. A kívánt elemre kattintva aktiválható a címke. Ha még nem létezik a kívánt címke, a rendszer a mentés követően automatikusan létrehozza.
Egyéb Ha a termék bio vagy vegán, gépeljbe be a mezőbe.
Ahol a következő szöveg olvasható: "kérjük, csak vesszővel válassza el a címkéket" ott egyszerre több címke is megadható vesszővel elválasztva. Raktár: Induló raktárkészlet mennyiségének megadása. Figyelem! 0 érték megadása esetén a webshopban az árunál az jelenik meg, hogy "Átmenetileg nem kapható".
Kép: Az áruhoz tartozó azon kép, amely a webshopos böngészés során látható elsődlegesen a felhasználó számára.
Mentés: A gombra kattintva a webshopban létrejön az áru.

EGYSZERŰSÍTETT ÁRUSZERKESZTÉS


[1] Gyors áru árazás
Az áruhoz tartozó ár az áru részletes adatlapjának megnyitása nélkül szerkeszthető. Az áruk között szűrhetünk a következők szerint: kategóra (felső sötét sávban látható ikonokra kattintva), cikkszám, cím, beszállító, címke szerint.
[2] Gyors áruszerkesztés
Az áruhoz tartozó tulajdonságok az áru részletes adatlapjának megnyitása nélkül szerkeszthetők. Az áruk között szűrhetünk a következők szerint: kategóra, cikkszám, cím, beszállító, címke szerint.
[3] Gyors címkézés
Az áruhoz tartozó címkék az áru részletes adatlapjának megnyitása nélkül szerkeszthetők. Az áruk között szűrhetünk a következők szerint: kategóra, cikkszám, cím, beszállító, címke szerint.
Termékárakció létrehozása
Csomagakció létrehozása

KATEGÓRIA LÉTREHOZÁS

CSOPORTCÍMKE LÉTREHOZÁS

[1] Címkefőcsoport
[2] Főcsoportba tartozó címkék

Válassza az oldalsó menüsávban a "Bővítmények" lehetőséget, majd kattintson a legördülő listában a [3] "Címke" lehetőségre.

Magyar cím: A címke főcsoport neve.

Jelző: A webshop felületén csak azok a főcsoportcímkék láthatók a végfelhasználók (vásárlók) számára, amelyek a pipával engedélyezettek a rendszerben. Ha nincs pipa a rubrikában, akkor a főcsoportcímke nem lesz látható a webshopban.

Jelző2: [4] Pipáljuk ki a "csoport" lehetőséget.

KUPONKÓDLÉTREHOZÁS

A kuponkedvezmények úgy működnek, mint egy sima webshop áru. Ha a vásárló kosarához adódnak, akkor módosítják a kosár végösszegét (%-os vagy érték kedvezmény). Ennek megfelelően, minden kupon kedvezményt webshop áruként létre kell hozni a rendszerben.

Kuponkedvezmény létrehozása Kattintson az oldalsó menüsávban a "Webshop" majd az "Áru" lehetőségre. Adja meg a "magyar cím" rubrikába a kedvezmény elnevezését (pl.: Nőnapi 10 %-os kedvezmény) Figyelem, ez a megnevezés látszódni fog a vásárló kosarában!

Kategória id: Válassza ki az "Akció és Kupon" lehetőséget a legördülő listából. EngedélyezésA webshop felületén csak azok a kuponkódok/ajándéktermékek használhatók/szerezhetők meg a végfelhasználók (vásárlók) által, amelyek a pipával engedélyezettek a rendszerben. Ha nincs pipa a rubrikában, akkor a kuponkód/ ajándéktermék nem lesz aktív a webshopban.
Érték Ha fix összegű kedvezményt szeretnénk megadni (pl. 1.000 Ft), akkor ebbe a rubrikába azt gépejük be, hogy - 1.000 Ft.

Kedvezmény Ha %-os kedvezményt szeretnénk biztosítani, úgy ide tizedes törttel vigyük fel a kívánt értket. (pl.: -10%-os kedvzemény = -01)

A kedvezmény érvényesítésének feltételrendszerét a következő elérési útvonalon keresztül tudjuk beállítani: Oldalsó menüsávban kattintsunk a "Webshop", majd a "Kupon" lehetőségre.

Az oldalsó menüpontból válasszuk ki a [1] "Webshop", majd a legördülő választéklistából a [2] "Kupon" lehetőséget.
Adjuk meg a kupon nevét [3]. Ez az a név lesz, amit a felhasználók fognak ismerni és használni. Használatával a vásárlás során érvényesítők különféle kedvezmények.

EngedélyezésA webshop felületén csak azok a kuponkódok használhatók a végfelhasználók (vásárlók) által, amelyek a pipával engedélyezettek a rendszerben. Ha nincs pipa a rubrikában, akkor a kuponkód nem lesz aktív a webshopban.

Ajándéktermék létrehozása

Az ajándéktermékek úgy működnek, mint egy sima webshop áru. Ha a vásárló kosarához adódnak, akkor módosítják a kosár tartalmát (pl.: ingyenes ajándék termék) Ennek megfelelően, minden ajándékárut webshop áruként létre kell hozni.

Kuponkedvezmény létrehozása Kattintson az oldalsó menüsávban a "Webshop" majd az "Áru" lehetőségre. Adja meg a "magyar cím" rubrikába a kedvezmény elnevezését (pl.: Nőnapi 10 %-os kedvezmény) Figyelem, ez a megnevezés látszódni fog a vásárló kosarában!

Kategória id: Válassza ki az "Akció és Kupon" lehetőséget a legördülő listából. EngedélyezésA webshop felületén csak azok a kuponkódok/ajándéktermékek használhatók/szerezhetők meg a végfelhasználók (vásárlók) által, amelyek a pipával engedélyezettek a rendszerben. Ha nincs pipa a rubrikában, akkor a kuponkód/ ajándéktermék nem lesz aktív a webshopban.
Jelzők Állandó: Olyan kupon, amely folyamatosan él a webshopban. Ha azt szeretnénk, hogy kuponkód bizonyos időintervallum között legyen csak aktív (pl.: 2024.01.01.-2024.01.31.) akkor adjuk meg az űrlapon a kezdő és vég dátumot.

Ha a kuponkód használatát egy bizonyos értékehatárhoz szeretnénk kötni (pl.: csak 10.000 Ft-os vásárlás esetén érvényesíthető kedvezményt szeretnénk kínálni a vásárlóknak), akkor a "min érték" rubrikába adjuk meg a vásárlás minimális értékét. (Ez esetben a "10.000 " értéket.)

Ha a kupontkedvezményt egy adott termékkategóriához vagy címkéhez kötött termék meghatározott mennyiségű vásárlásához kötjük (pl. XY hajfestékből minimum 10 db vásárlása esetén lesz aktiválható a kupon.), akkor a Kiszállítási díj nem számít bele! Minden esetben ki kell jelölni a vásálási kategóriát.

Szállítási díj létrehozás

Webshop-» Áru pontban hozzunk létre egy új árut ami a szállítási díj lesz majd. Ez be fog kerülni a kosárba mint ha egy "termék" lenne. És ez adja majd a plusz szállítási díj értéket hozzá a rendeléshez, tehát az itt megadott összeg és szöveg fog látszani a kosárban. Magyar címnél nevezzük el úgy, hogy ez lesz a szöveg a kosárban majd. (pl. GLS Utánvét költség 490Ft) Kategória id -» Kiszállítási díj
Jelzők -» Pipáld ki hogy kiszállítható
Érték -» Itt ad meg hogy mennyi legyen. Pl ha egy 490Ft-os utánvét díjat szeretnél létrehozni akkor ez 490Ft legyen.
Mentsed el legalul a mentés gombbal.

Menjünk át a kiszállítás-» szállítási szabály pontba. Itt tudod majd hozzárendelni hogy milyen esetben melyik értékű szállítási díjat adja hozzá.

Teljesen új szállítási szabály létrehozásánál a következőket tudjuk tenni.
kód -» itt ha csak sima szállítási díjat akarunk megadni akkor hagyjuk üresen. Ha GLS utánvét díjat akkor COD ha csomagpontot akkor PSD-t kell beírni. 
név -» Nevezd el hogy tudjad mit is hozol létre :)  (pl. GLS utánvét díj 490Ft; GLS szállítás díj 15-25ezer között)
min érték -» Ide ezt az értéket add meg. Amitől felfele lépjen életbe Összegben a szabály. Pl ha valamit csak 15000 felett szeretnél akkor a minimum érték 15000 legyen
minweight -» Ide akkor írj ha súlyhatárhoz van kötve a szállítási díjad. pl. 20kg felett X Ft. Ide a Minimum súlyt írjad be grammban amitől életbe lépjen a szabály 
áru id -» Ide kerül az összes "termék" amit korábban létrehoztunk a webshop -» áru menüpontban és beállítottuk a kategóriáját kiszállítási díjnak. Itt rendeld hozzá az éppen készülő szabályhoz a hozzá megfelelő díjat.
additional ware id 
itt az egyéb díjakat lehet hozzá adni pl. Posta csomag kezelési díj 
tdshipper_id . Itt a szállítót tudod kiválasztani hogy ki fogja a csomagot kivinni ( posta; gls. stb..)
Engedélyezést ki kell pipálni és mentés

Korábbi szállítási díj esetén csak a már meglévő paramétereket kell szerkeszteni. Ha a szállítás árát szeretnéd átírni akkor az árúk közt írd át a nevét és értékét valamint a szállítási szabályban is nevezd át hogy ne keveredj meg a későbbiekben.